Arkiv

MackanNu tar vi nya tag med hemsidan! Verkligen på tiden kan man tycka! Valparna blir två år i december och är nu stora killar, i alla fall till kroppen. Mogna i skallen är dom inte ännu så licens får vänta till nästa år.
Årets SM blev en stor besvikelse för oss då Mackan var anmäld och hade gått så bra i början av säsongen! Samma dag vi skulle åka till Skellefteå tog jag in honom för att kolla över honom och då ömmade han under en baktass! Ringer naturligtvis till Hallands Djursjukhus och förklarar mitt dilemma och fick komma några timmar senare! Tre veterinärer kollade honom och konfererade om han skulle kunna springa eftersom det satt som det gjorde. Dom enades om att det skulle inte vara någon fara att springa med men beslutet var ju mitt i alla fall!
Vi beslutade att köra upp till slut och det blev sträck-körning upp!
Väl framme tar jag in honom i husvagnen på em för att kolla tassen.
Blir så fruktansvärt besviken när jag ser att det som var ett pepparkorn stort på torsdagen är nu tre pepparkorn istället och nu har han rejält ont! Det va tungt att gå till veterinärbesiktningen på lördagen för att stryka honom!
På måndagen bokades opertionstid i Slöinge och vi började resan hem på kvällen. När fredagen kom var det dax för operation. Ingen vanlig böld sa veterinären Andy Blockley. Den gick inte att öppna utan han mer eller mindre fick skrapa bort den. Har sedan fått höra att detta förmodligen var en så kallad ”sandburns”. I dagsläget har han läkt och sprungit ett varv på träning och undan gick det! Nu siktar vi på Sprint-derbyt i Stockholm och hoppas komma med där!
Dagen innan op
Dagen efter op