Arkiv

Äntligen fredag!

Här läser du det Palle har att säga.

Jag hade tänkt hålla mig utanför detta men kan tyvärr inte hålla käften ,

Den sista tiden så har vi börjat undra om det är nån mening med att fortsätta med hundkapp !! allt blir bara krångligare och krångligare ,, varför ,, jag har för mig att  en mening som sas och skrevs för några års sedan och den lyder ,,, sen svenska spel nu tagit steget ur våran sport så ska sporten förenklas ,??? när hände detta ??? har jag missat nåt ??? visst så har vissa saker förenklast men tyvärr så har allt blivit så mycket krångligare ochså !!! Det var verkligen krångligt på svenska spels tid men NU så vet jag inte om det är värt detta ..TYVÄRR .

Kan i mångt och mycket säga att sunt förnuft har slutat verka !!

Bara en sån simpel sak att information från våra företroende valda är lika med noll ,,,,,,, har ytterligare en sak i minnes att den dåvarande ordförande skrev öppet på våran exellenta tidning att information ut till våra medlemmar skulle förbättras avsevärt ,,inte som på den gamla förbundsstyrelsens tid ??? har jag missat nåt igen !!!!

Nu vet jag att jag förmodligen kommer att få på tafsen för detta men det är inte bara min mening ,, det är fler än jag som är irriterad .

Jag är irriterad och fler med mig och det va inte min mening att spy ur mig allt detta men kan känna att det kanske är lättare att gå tillbaka till rally ,, man lägger minst lika många timmar på bilen om inte mer på hundarna än Rally !! Men så är ju saken den att hundarna är mycket trevligare än en bil ,,mer personligt och mysfaktorn mmm går inte att beskriva i ord ,, Jag brinner för våran sport men mycket som hänt dom sista åren tar otroligt på ens kraft . visst jag kan blunda och glida med men jag funkar inte så ,, det tar lång tid innan jag blir förbannad men nu har det hänt .

 

Ber om ursäkt om att denna veckan bara är gnäll men så känner jag .

veckans citat

Din vision blir klar först när du lyssnar till ditt hjärta .Den som lyssnar till utsidan drömmer .Den som lyssnar till insidan vaknar upp !!

Skål hela sverige . nu tar jag helg

SM 2012 21-7-2012 641

Det finns ju 4 årstider och det finns 4 möjligheter att kunna gnälla om dom 🙂

På vintern så gnäller vi över kyla och snö ,, på sommaren så gnälls det över värmen och det förbannade gräset som ska klippas 2 gånger i veckan 🙂 och samtidigt så funderade jag lite och Moder Jord har verkligen lagt upp ett system så vi människor inte ska behöva ligga och slita ut soffan och få liggsår 🙂

Alla har en egen favorit årstid ,, vissa gillar våren ,,men den gillar dom flesta men själv gillar jag nog hösten innan kylan kommer ,, ni vet när det är varma dagar och fortfarande ljumna kvällar ,, Helt underbart .

Jag har gått och funderat på en robot gräsklippare !!! Kanske skulle vara bra eller ?? Mina tankar rullade iväg och fick en sån där bild i huvudet ,, Sabbath och Billy skuttar runt på 3 ben och försöker pissa ihjäl den stackarn och Porthos skulle nog försöka käka upp den 🙂 hmm tror våran åkgräsklippare är väldigt vettig 🙂

Som dom flesta sett så har jag byggt en stor hundbur ett tag och nu är den klar ,,yyyaahhhooo

 

bild 3bild 2

bild 1

Blev ingen standard bur  , blev lite special som krävde rätt mycket arbete men samtidigt så är det kul att utmana sig själv ,, Nu blev Buren kanon fin och perfekt passform ,, så lite stolt lägger jag ut bilderna och kan klappa mig själv på axeln och tycka ,, Faan va bra 🙂

Nu hoppas jag att burens nya ägare ska bli nöjda och framför allt att hundarna ska trivas i den . Lycka till

Det blir en lördags Krönika istället för Fredags krönika denna veckan men fick jobba lite länge igår 🙂

Nu får vi strax finfrämmat så jag önskar alla en trevlig helg och kör försiktigt

Och till sist vill jag säga ett par kloka ord ,, tyvärr okänd författare .

Vetande utan förnuft är dubbel dårskap !

Schåål tamefan Sverige

CNV00028

 

Ibland så är småkorn guld värda ,, bara att få ta på sig riktiga jeans är ett exempel ..sen att bara kunna få på sig riktiga kängor på BÅDA fötterna mmm helt underbart … Fot juice på bägge fötterna 🙂 .

Människan tar för mycket för givet att allt ska bara funka !! Men när det krånglar så blir man förbannad och gärna skyller på nåt/nån men med facit så är det bara en själv man kan skylla på … Min krånglade fot kan jag bara skylla på mig själv att jag inte har stått upp för mig själv och stått upp mot sjukvården , Det finns hjälp men man måste numera kämpa mot dom och stå upp för sina rättigheter ? Konstigt att man måste kriga för sånt som vi tar för givet ??? Eller är det så att man går för länge och väntar in i det sista innan man uppsöker den svenska sjukvården ? Man lär sig så längden man orkar leva ??
Nu hade jag tur som har fått möjligheten att hamna inom sjukvårdsgarantin och hamnat hos capio movement ,, vilken skillnad ,,bra bemötande och framför allt proffsigt med kunskap ,, snabba diagnoser som människor fått vänta alldeles för länge med som den svenska sjukvården inte kunnat hjälpa människor med ?? Nåt är fel i den svenska välfärden . Men när man blir nekad varje gång och det sitter en människa och bedömer dina problem via en telefon och säger till dig att drick mer the eller som hände mig när jag sökte hjälp via den vanliga svenska sjukvården om min axel .. Jag fick ingen hjälp på 4 månader för mitt fall var inte akut ??? Va faan hade inte sovit på 2 månader med nån reda ,, allt jag vill säga är .. Ge er inte har ni nåt problem markera erat allvar tala om att ni kommer och sätter er där tills ni får hjälp ,, gör inte som jag har gjort ,,, hade förmodligen vart symptom fri för 10-15 års sedan ,, sen med mitt  huvudet kan man inte göra nåt åt på mig men ge er inte .

Bara att få ta på sig så kallade privata brallor mmm ett par snygga jeans helt jävla underbart ,, vilken känsla helt jävla underbart 🙂 har skrivit tidigare om detta men kan inte låta bli många små saker kan bli STORA guldkorn .. Att bara kunna ta på sig mina Goa kängor och ett par jeans mmm visst det är kanske bara fjantigt men för mig var det ett jätte stor grej igår 🙂 ( kände mig lite manlig ) haha

Ny bild

Jag tackade för hjälpen till camilla i söndags ,, det är ingen fara med Porthos och är tacksam för den hjälpen , många som är på plats står bara och tittar men ingen hjälper till när saker händer men det kanske är bara så att man inte vill störa eller tror att det blir folksamling men tro mig jag ser hellre att det är 10 personer på plats än ingen som gör nåt när det händér saker med våra hundar ..

Nu ser vi framåt både med hundar och tävlingar och min (klumpfot ) och hoppas alla får en kanon säsong ,,och en häftig Påsk och alla kärringar som ska till Blåkulla Ride On Safe and sound ‘ no chrashes 🙂 vet ju några i allafall vissa med mer eller mindre kläder på sig 🙂
Nu har det varit mycket allvar ikväll men med lite humor hoppas jag .
Till sist en klokt sista ord

Modigast är den som vågar visa sig som man är !!

Ha nu en riktigt glad påsk från oss på Magic Runners 🙂

Bild taget ikväll från köksfönstret

vy från köket

Skickat från min iPad