Arkiv

Lenas dagbok

Sitter och tänker tillbaka på året som snart är till ända och kan inte annat säga än tack o lov för det!

Året börjad med att Palle fick opererat sin fot och när den sjukskrivningen var över blev det operation av hans ena axel. Tyvärr har hans fot inte blivit så bra som det utlovades och ibland upplever jag att den snarare är sämre nu än innan? Men vi försökte så gott vi kunde och laddade inför SM som nu skulle gå på våran hemmabana i Landskrona!

Tyvärr vill ödet annorlunda då den 29/6 vårt hundstall brann ner till grunden! Tack gode värld för att jag inte åkte med Palle på em som vi hade pratat om utan stannade hemma! Det gjorde att jag lyckades rädda dom hundarna som stod i stallet! Räddningsledningen sa direkt när dom kom att byggnaden skulle dom inte kunna rädda! Helt tom står man och ser hur en stor del av ens liv försvinner i lågorna! Vi hade som tur vad många hjälpsamma människor som ställde upp med lite av varje som tex mat till hundarna! I fem veckor fick vi sedan leva med ruinerna efter branden innan dom kom och började sanera.

Nu i skrivande stund har ett nytt stall börjat att ta form tack vare Magnus Rosengren. Inget ont utan att det har något gott med sig sägs det ju!

Till våren kommer stallets nya lilla tjej hem och det ska bli så kul! Tillsvidare står hon kvar på Irland så hon kan ta sin licens och förhoppningsvis vara klar för start när våra banor öppnar! Så se upp när lilla Cleo får sand under tassarna!

Nu vill vi passa på att önska alla våra vänner där ut en God Jul & ett Gott Nytt År!

image
image

MackanNu tar vi nya tag med hemsidan! Verkligen på tiden kan man tycka! Valparna blir två år i december och är nu stora killar, i alla fall till kroppen. Mogna i skallen är dom inte ännu så licens får vänta till nästa år.
Årets SM blev en stor besvikelse för oss då Mackan var anmäld och hade gått så bra i början av säsongen! Samma dag vi skulle åka till Skellefteå tog jag in honom för att kolla över honom och då ömmade han under en baktass! Ringer naturligtvis till Hallands Djursjukhus och förklarar mitt dilemma och fick komma några timmar senare! Tre veterinärer kollade honom och konfererade om han skulle kunna springa eftersom det satt som det gjorde. Dom enades om att det skulle inte vara någon fara att springa med men beslutet var ju mitt i alla fall!
Vi beslutade att köra upp till slut och det blev sträck-körning upp!
Väl framme tar jag in honom i husvagnen på em för att kolla tassen.
Blir så fruktansvärt besviken när jag ser att det som var ett pepparkorn stort på torsdagen är nu tre pepparkorn istället och nu har han rejält ont! Det va tungt att gå till veterinärbesiktningen på lördagen för att stryka honom!
På måndagen bokades opertionstid i Slöinge och vi började resan hem på kvällen. När fredagen kom var det dax för operation. Ingen vanlig böld sa veterinären Andy Blockley. Den gick inte att öppna utan han mer eller mindre fick skrapa bort den. Har sedan fått höra att detta förmodligen var en så kallad “sandburns”. I dagsläget har han läkt och sprungit ett varv på träning och undan gick det! Nu siktar vi på Sprint-derbyt i Stockholm och hoppas komma med där!
Dagen innan op
Dagen efter op

Nu börjar valparna bli riktigt roliga för nu är de full fart när dom är vakna! Mat innebär lika mycket att trampa runt i den som att äta upp den. Porthos skulle nog försöka hoppa över matskålen idag men de gick inte så bra för han landade på rumpan mitt i så det skvätte om de! Han blev inte glad.

Nu har dom även börjat upptäcka leksaker dvs mjukisdjur och gamla tubsockar med knut på, jätte kul att brottas med och döda när ingen brorsa finns i närheten att tillgå. Pebbles tycker att det är helt ok att komma ifrån köket och vara lite barnledig emellanåt, en sväng ute på gården och springa lite efter katterna är ju alltid upplyftande.