Arkiv

Mackan

Hipp, hipp HURRA! Idag fyller valparna 1 år. Kan inte fatta att de har gått så fort? Vi åkte till vet. Gleisner i Horred för vaccination idag och då passade vi på att väga också. Mackan har numera passerat 30-strecket med 2 hg, Missan ligger på 26 kg. Lasse tyckte att dom såg jätte fina ut, de är ju alltid roligt att få höra av en så erfaren person men så har han ett gott öga till vintisar.

På em vart det en tur till osteopaten i Kungsbacka. Sting, Rolle, Betty och Dino var de som stod på tur. Lite små-skavanker hittades så nu har vi att jobba på! Har faktiskt beställt tid till Sting på Slöinge för att ta lite blodprover för jag tycker inte att han verkar riktigt iordning så på fredag blir det till att dra till Slöinge. Ska faktiskt passa på att hälsa på hos Tova (Rave Regina TT) och Indy och pussa lite på tjejerna. Alltid lika trevligt att komma hem till Åsa!

De är faktiskt så! Vi har inte gjort annat än jobbat hela tiden. De har inte hunnits med så mycket annat. Palle va ju dessutom i väg på lastbilsmässan i Jönköping så då fick jag fixa allt själv. Tidiga mornar och sena kvällar! Nu hoppas jag att de ska lugna ner sig lite. Jag har faktiskt varit i Slöinge och hälsat på lilla Indy hemma hos Åsa och hennes familj. Pebbles och syskonen Mackan och Missan va naturligtvis med. Åsa tog med oss ner till havet och som tur va fanns det inte en människa innom synhåll så alla hundarna kopplades loss och gissa om de gick undan. Vi hade en helt underbar dag i solskenet.

Jag sa upp mina åtaganden hos Nordic ( köra ut foder ) vid förra leveransen. Kände att jag inte orkade med att hela tiden inte känna mig säker på att varorna kom eller vart dom lämnades av. Nu har jag dessutom fått ett nytt schema på mitt fasta jobb och de funkar inte att hålla på och pussla eller behöva ta ledigt för att köra ut maten. Nu har vi provat på ett norskt foder som heter Vom og Hundemat eftersom Betty har varit så knölig med att äta av Nordic-köttet. De har funkat skitbra! Kommer att lägga över hela styrkan på detta. Palles beskrivning på Cobra när han kom in med hennes första portion va; jag todde hon skulle våldta mig! Mackan såg till att hans och Missans portion som dom hela tiden har delat i samma skål slank ner “bara” i hans mage! Insåg på kvällen att han i stort sett redan ätit 1,5 kg eftersom han hade blivit väldigt rund bara över dagen!!! Behöver jag säga att efter de fick dom varsin skål i stället.

I morgon bär de av ner till Landskrona för träning på fm för att sedan åka och jobba natten. Sting och Rolle ska få springa så får vi se om dom är i ordning efter sina skador. Men allt ser bra ut så vi håller tummarna. Billy ska väl få sitt också så kanske han lugnar sig lite men de syns på honom att tjejernas löp har tagit på honom stackarn. Har lagt på honom lite extra mat så han inte går ner sig alldeles. Wilma har varit SKIT-SUR över att vara förpassad till hundgården trots att Smokie har lekt sällskapsdam. Detta får allt bli hennes sista löp för de är ingen som orkar höra på hennes gapande hela tiden. Satte på henne anti-skällmunkorg men den försökte hon  få av sig så nu har hon världens skavsår på näsan. Tack o lov ska vi nog kunna ta in henne till veckan men hon luktar ju fortfarande så pojkarna kommer ju att gå i taket och Wilma kommer att försöka döda dom. Nackdelen med att ha både tjejer och killar!